Café Grolzicht, dat in 1932 werd gebouwd door Steven en Dora van Uem-Eekelder, is nog steeds in handen van de familie van Uem. Later hebben Frans en Zus Boschker-van Uem het café nog een aantal jaren gerund. Het bestond destijds uit café met kruidenierszaak.

In 1948 -1956 kwamen Gait en Annie van Uem-Notten op het café. Zij hebben destijds de speeltuin en het terras aangepast. Jarenlang had Grolzicht het enige terras in de directe omgeving. Een oude nostalgische ansichtkaart uit 1961 kenmerkt de bedrijvigheid in de zestiger jaren. Er werden danslessen gegeven door de dhr. Houtman in de jaren ’40 in het café op de houten vloeren.

Van 1956-1985 hebben Bernard en Lienne van Uem-Stoverink de zaak gerund. De speeltuin werd met diverse toestellen uitgebreid en een zwembad mocht niet ontbreken. En wie kent de gele nostalgische terras stoelen niet? Wie hebben er al niet allemaal onder de grote kastanje bomen gezeten? Thee brengen in de rust bij de s.v. Grol en met de snoepbak van Van Houten, Rang en Treets verkopen rond het veld . De volleybalclub Grol werd als eerste vereniging gesponsord. Ook de kaartclub deed in deze periode zijn intrede.

In 1985 namen Caspar en Bernadet van Uem-Overkamp de zaak over en zijn nog steeds de huidige eigenaren. De kaartclub, als mede de volleybalclub, zijn nog altijd te vinden in het café. De biljartclub Grolzicht werd opgericht en speelt met 26 personen onderling, en met één team in de bond KNBB. Daarnaast is Café Grolzicht ook sponsor van Noadost (jongens uit Zwolle en omgeving die in een wilde competitie speelden), Grol 5 en Grol 10. In de jaren erna was er het welbekende Grolzicht voetbaltoernooi, met openingen door bekende sportmensen als Hilbert van der Duin en Tristan Hoffman. Ook Carnavalsvereniging de Zwolse Noamelkers vergaderen en feesten al jaren in hun vaste stek het Noamelkershuus. Tevens is Café Grolzicht, in samenwerking met Feestvereniging Zwolle, al meer dan 20 jaar het vertrouwde gezicht achter de bar, met meifeest en kermis.

In 2001 werd de dartclub opgericht, die een onderlinge competitie spelen met 35 personen. Er werd in 1990 een serre aan gebouwd . Ondanks dat het jaren ’30 pand verschillende verbouwingen heeft ondergaan, is de sfeer van toen behouden. Speeltoestellen zijn vervangen daar ze niet meer aan eisen van deze tijd voldeden. In 2009 werd een snackhoek met magazijn gebouwd, en het terras werd vernieuwd met behulp van de vriendengroep de Brekbolten. De gele stoelen werden vervangen. In december 2014 werd aan de serre een patio gebouwd. Men kan hier al vroeg in het voorjaar genieten van de zon daar het dak open kan.